De regenboog*

Oranje, geel, paars, groen, rood.

Dat zijn de herkenningskleuren van onze trekkershutten. Vijf stuks. Bijna een regenboog. (Ontleent zijn naam aan zijn verschijnen bij regen.)

Maar wij hebben de kleuren uiteraard vertaald naar het agrarische leven.

Nummer 1 is het wortelhokkie. De rondleiding: Bij binnenkomst aan de linkerkant het canvas met wortelen, ja u bevindt zich in het wortelhutje. Naast het canvas plaats voor uw zomerjas; onze prachtige ‘gewei’kapstok. Links daarvan een opbergkastje met bekers en glazen en evt. voor uw mobiel. Aangekomen in de rechterhoek van het pand; de kitchenette, voorzien van gootsteen en kookplaten. Het witte kastje erboven o.a. gevuld met bestek en pindaschaaltjes. Staand vanuit de keuken duikt u het whitewash-stapelbed in. Liggend vanaf het stapelbed heeft u schitterend uitzicht op het landschap. Het stapelbed is zelf gebouwd en gebeitst. Het tweede stapelbed staat aan de linkerkant van het pand, de vier kussens zijn gericht naar de linkerhoek van het hutje. Het gordijn (hangend in de linkerhoek bij het raam) kleurt perfect bij de vloer. De tafel in het midden is zuiverwit. Boven de eettafel -hangend aan het plafond- heerlijke warmte van de infrarood panelen met daartussen een nijverheidlamp. De vier stoelen maken het wortelhutje compleet. Zo bent u weer aanbeland bij de voordeur waar u buiten op het (vlonder)terras uw bakje koffie kan nuttigen.

Nu zou u kunnen zeggen, ik mis nog een spiegel. Nee, daar is ook aan gedacht; tussen de ramen in kunt u kijken naar de mooiste van het land (spiegeltje, spiegeltje aan de wand…).

Nummer 2 is het weethokkie (graan). Nummer 3 is het ierpelhokkie. Nummer 4 is het bietenhokkie en nummer 5 is het sipelhokkie.

Geniet met volle teugen van de foto’s. Het is u gegund.

De vlonder staat volgende week in de planning hoor.

Een zonnegroet van,

Wybren & Tineke

 

*De kleuren van de regenboog worden traditioneel benoemd als (van buiten naar binnen): rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. De volgorde kan onthouden worden als ROGGBIV.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]
]]>

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on print
Share on email
Share on facebook