Kom voeren!

Dierenpark

Wanneer je een overnachting boekt bij Hoeve Noordveld, mag je altijd mee dieren voeren. Dit doen we ochtends rond een uur of 10. Ga jij ook mee? 

Damherten

Het damhert staat wat formaat betreft tussen ree en edelhert in. De kleur van zijn vacht is oorspronkelijk roodbruin, zwart of gevlekt, maar er komen (ook binnen één roedel) veel kleurvarianten 

Volwassen mannetjes hebben een opvallende adamsappel en een schoffelvormig gewei. Als een damhert 8-12 jaar is, heeft het gewei zijn maximale grootte bereikt (tot wel 50cm per kant!) en op latere leeftijd wordt het weer kleiner. Het gewei wordt elk jaar in april of mei afgeworpen, waarna het gelijk weer begint aan te groeien. 

Alpaca's​

De Alpaca is net als de Lama en dromedaris een kameelachtige. De Alpaca komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en dan voornamelijk uit Peru en Chili. De alpaca wordt in de hoge Andes als huisdier gehouden. Hij heeft een schofthoogte van 90 cm en een lange hals, met een lange vacht, dikwijls tot aan de grond reikend. De vacht komt voor in meer dan 22 erkende kleurslagen. Bontgekleurde dieren zijn veel zeldzamer.

Siereenden en ganzen

Een verscheidenheid aan siereenden en ganzen zwemmen in de vijver 

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *

Zoek en boek

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *