Dierenpark

In ons prachtige dierenpark vind je ontzettend veel verschillende dieren.
Elke ochtend rond 10 uur geven we de beestjes voer en nemen we gasten mee.

Damherten

Het damhert staat wat formaat betreft tussen ree en edelhert in. De kleur van zijn vacht is oorspronkelijk roodbruin, zwart of gevlekt, maar er komen (ook binnen één roedel) veel kleurvarianten 

Volwassen mannetjes hebben een opvallende adamsappel en een schoffelvormig gewei. Als een damhert 8-12 jaar is, heeft het gewei zijn maximale grootte bereikt (tot wel 50cm per kant!) en op latere leeftijd wordt het weer kleiner. Het gewei wordt elk jaar in april of mei afgeworpen, waarna het gelijk weer begint aan te groeien. 

Alpaca's

De Alpaca is net als de Lama en dromedaris een kameelachtige. De Alpaca komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en dan voornamelijk uit Peru en Chili. De alpaca wordt in de hoge Andes als huisdier gehouden. Hij heeft een schofthoogte van 90 cm en een lange hals, met een lange vacht, dikwijls tot aan de grond reikend. De vacht komt voor in meer dan 22 erkende kleurslagen. Bontgekleurde dieren zijn veel zeldzamer.

Siereenden

Een verscheidenheid aan siereenden en zwanen zwemmen in de vijver .

Er zijn Mandarijnen wildkleur en witte, carolina’s ook witte en wildkleur, smienten, kroon eenden, smaragdeenden en zwarte zwanen.

Wallaby's

Wallaby is de naam die wordt gegeven aan verscheidene soorten kleine tot middelgrote kangoeroes. Er is echter geen vaste grens die stelt wanneer een kangoeroe een wallaby is, en wanneer niet. 

De parma wallaby is een kleine kangoeroe soort die in Eastern New South Wales, in Australië en in Nieuw Zeeland voorkomt en voornamelijk gras en kruiden eet. Deze kangoeroe, wordt maximum 9 jaar oud. Hij heeft een gemiddelde lengte van 45 tot 55cm met een staart van ongeveer dezelfde lengte en weegt gemiddeld 3 tot 6kg.